Philips Fidelio

Philips heeft met het Philips Fidelio muzieksysteem een aantal mooie en kwalitatieve speakers ontworpen. U heeft de keuze uit drie verschillende draadloze speakers. Ook is er de mogelijkheid om uw huidige stereo-installatie en bekabelde speakers met het muzieksysteem te verbinden, zodat u daarmee via uw Wifi netwerk muziek kunt streamen vanaf pc, tablet of smartphone. Philips Fidelio is compatibel met Apple Airplay en heeft een eigen app, Airstudio, waarmee u onder meer toegang heeft tot duizenden radiozenders en streamingdiensten als Spotify en Deezer.

Philips Fidelio A3Philips Fidelio A3 (AW3000) draadloze HiFi-luidspreker

De Fidelio A3 heeft de beschikking over vier HiFi-drivers die in een schuine hoek zijn geplaatst, zodat ze zo optimaal mogelijk presteren en een meeslepend klankbereik produceren. De twee tweeters en twee mid-range HiFi-drivers zorgen voor een geweldig, dynamisch en onovertroffen geluidskwaliteit in iedere ruimte. De compacte speakers hebben een mooi design, waardoor ze goed passen in ieder interieur. Naast de mogelijkheid om draadloos muziek te streamen, kunt u ook een andere audiobron via de audio-ingang afspelen.  De adviesprijs voor de Philips Fidelio A3 is 199,- euro. 

Specificaties:
Afmetingen (b x d x h): 295 x 182 x 181 mm
Luidsprekerdrivers: 2 woofers van 3,5 inch, 2 dome-tweeters
Gewicht: 2,5 kg

Philips Fidelio A5Philips Fidelio A5 (AW5000) draadloze HiFi-luidspreker

De Fidelio A5 is een iets grotere speaker met vier HiFi drivers. De speaker is iets groter dan de Fidelio A3 en heeft met zijn 4,25 inch woofers een krachtiger en dieper geluid dan de Fidelio A3. De schuine luidsprekertechnologie zorgt voor het perfecte dynamische stereogeluid. De adviesprijs voor de Philips Fidelio A5 is 299,- euro.

Specificaties:

Afmetingen (b x d x h): 295 x 182 x 181 mm
Luidsprekerdrivers: 2 dome-tweeters, 2 woofers van 4,25 inch
Gewicht: 5 kg

Philips Fidelio A9 DuoPhilips Fidelio A9 Duo (AW9000)

Deze stijlvol ontworpen speakers zijn met hun houten luidsprekerkasten de ideaal voor het leveren van optimale akoestische prestaties. De geoptimaliseerde basreflexluidsprekerkasten zorgen middels de extra en sterke en diepe bas voor een groots en ruim geluid. Het systeem bestaat uit twee luidsprekers welke elk beschikken over drie HiFi omvormers met twee mid-range woofers links en rechts van een centrale tweeter. Het resultaat is een overweldigend krachtig dynamisch geluid. Wat op dit moment ontbreekt in de meeste beschrijvingen van Philips, maar waar je wel rekening mee moet houden, is dat de luidsprekers onderling met een draad moeten worden verbonden. Ze functioneren dus via Wifi, maar een onderlinge connectie is enkel te maken via een geluidskabel. De adviesprijs voor de Philips Fidelio A9 Duo is 499,- euro. 

Specificaties:

Afmetingen (b x d x h): 300 x 210 x 350 mm
Luidsprekerdrivers: 2 dome-tweeters, 4 woofers van 3,5 inch (3 drivers per speaker)
Gewicht: 10 kg

Mogelijkheden Philips Fidelio

Met de Airstudio app van Philips streamt u eenvoudig muziek naar de speakers met uw Android of Ios smartphone en tablet. Met de app kunt u de muziekcollectie van uw smartphone of tablet naar de speakers streamen, maar heeft u ook de beschikking over meerdere online streamingdiensten als Spotify en tienduizenden internetradiozenders.  Ook heeft u via Philips MediaManager de mogelijkheid om vanaf uw PC of Mac muziek af te spelen via de speakers. De speakers ondersteunen geen Apple Airplay en ook verbinden via Bluetooth is niet mogelijk.

Beoordeling

Wij hebben diverse online beoordelingen van het Philips Fidelio systeem gelezen en komen tot de conclusie dat er op dit moment nog veel te verbeteren valt. Hoewel de kwaliteit van de speakers als zeer goed wordt beoordeeld komen we toch veel klachten tegen over het wegvallen van de verbinding en de instabiliteit en traagheid van de app. Volgens Philips zouden de problemen met betrekking tot de instabiliteit opgelost zijn met nieuwe firmware, het is dus even afwachten of dat dit ook daadwerkelijk het geval is. Ook het installeren en verbinden van de speakers met het thuisnetwerk wordt door meerdere gebruikers als lastig ervaren. De komende maanden houden wij de beoordelingen in de gaten om te zien of Philips de kritiekpunten weet te verbeteren. Tot die tijd gaat onze voorkeur uit naar Sonos, omdat dit muzieksysteem in eenzelfde prijsklasse zit, maar op dit moment een stabieler en eenvoudig te installeren draadloos muzieksysteem garandeert. Ook in geluidskwaliteit ontlopen de systemen van Sonos en Philips elkaar nauwelijks.