JBL Charge 3 review

JBL Charge 3 review

De JBL Charge 3 is de populairste speaker van JBL op dit moment. De Charge lijn is sowieso al één van de meest populaire speakercollecties van JBL en het is dus niet gek dat ook deze speaker weer erg populair is onder muziekliefhebbers. Groot voordeel van de JBL Charge 3 is dat deze niet alleen goed geluid produceert, maar ook een lange accuduur heeft en door meerdere mensen tegelijk kan worden bediend. We kregen de mogelijkheid om de JBL Charge 3 te testen en kwamen tot de volgende JBL Charge 3 review.

Kenmerken JBL Charge 3

De JBL Charge 3 is een sterke Bluetooth speaker. De speaker wordt aangeraden voor een ruimte van 10-20 m², maar is uiteraard ook prima te gebruiken in de tuin of op het strand. De Charge 3 is IPX7 gecertificeerd, wat inhoudt dat deze stof- en waterbestendig is. De speaker is waterdicht tot 1 meter. Ideaal dus voor gebruik aan het zwembad en op het strand.

Het totale vermogen van de speaker is 20 watt. De speaker heeft twee ingebouwde passieve radiatoren voor een volle bas. De muziek is helder, ook op hoger volume. Wil je toch meer bereik hebben met de speaker, dan is het mogelijk om een extra JBL speaker te koppelen via JBL Connect.

Je kan via bluetooth muziek streamen, maar de speaker beschikt ook over een AUX-ingang waar je je smartphone of bijvoorbeeld een LP-speler via een aux-kabel mee kan verbinden. Via bluetooth kan je maximaal drie apparaten tegelijk verbinden met de Charge 3. Het bluetooth bereik is 10 meter.

Met de accuduur van 20 uur kan je de speaker de hele dag gebruiken. Zolang zelfs dat je smartphone waarschijnlijk eerder leeg is. Dit is geen probleem, want de Charge 3 heeft een USB-poort waar je je oplaadkabel in kan steken en je smartphone mee kan opladen.

Plus- en minpunten

Pluspunten:

  • De JBL Charge 3 produceert een vol geluid. Ook de lage tonen in jouw favoriete muziek klinken goed met deze speaker.
  • De speaker is waterdicht. Het apparaat kan niet alleen tegen regen, maar je kunt de speaker ook onderdompelen in water. Ook stof en zand maakt geen kans bij de Charge 3, want de speaker is IPX7 gecertificeerd.
  • De JBL Charge 3 heeft een lange accuduur van maar liefst 20 uur.
  • USB-poort, dus ideaal voor het opladen van je smartphone met de ingebouwde powerbank.
  • Je kunt drie apparaten tegelijk via bluetooth koppelen aan de Charge 3.
  • Met JBL connect is het mogelijk om meerdere speakers aan elkaar te koppelen van JBL.

Minpunten:

  • Het is helaas niet mogelijk om je smartphone via NFC met de speaker te verbinden. Het verbinden met bluetooth verliep echter snel en vlekkeloos, dus dit is geen groot probleem.
  • Iets groter dan de JBL Flip 4, daarom iets meer gewicht en ruimte in je koffer nodig als je op vakantie gaat. Desondanks is de speaker nog steeds erg compact met afmetingen van 8,85 cm. bij 21,3 cm.

JBL Charge 3 review

De Charge 3 is de ideale bluetooth speaker voor thuis, maar je kunt deze speaker ook mee naar buiten nemen. Door de lange accuduur van de speaker, kun je de speaker ook buitenshuis de hele dag gebruiken. En omdat je meerdere JBL speakers met elkaar kunt verbinden via JBL Connect, kun je de JBL Charge 3 ook in grotere ruimtes of tijdens een feestje gebruiken, waarbij je ook nog eens met meerdere vrienden tegelijk de muziek kan bedienen, want je kan maar liefst 3 smartphones tegelijk aansluiten op de Charge 3.

Nadat we de speaker binnenkregen en uitpakten hadden we binnen een minuut de smartphone al verbonden met de JBL Charge 3. Het verbinden is een fluitje van een cent, laat de handleiding dus lekker in de doos en je bent zo verbonden.

Het geluid is voor deze prijscategorie zeer goed. Er zit een populaire vol basgeluid in en voor het formaat produceert de Charge 3 voldoende geluid voor een gemiddeld grote ruimte van 10 – 20 m². Ook als je de speaker mee naar buiten neemt heb je voldoende geluid. We hebben de waterdichtheid en stofdichtheid niet getest, maar als we andere reviews lezen dan zit dit wel goed, de speaker is niet voor niks IPX7 gecertificeerd.

Ben je op zoek naar een vakantie bluetooth speaker, dan raad ik van JBL de JBL Flip 4 aan, omdat deze iets compacter is. Ga je deze speaker echter met name gebruiken voor binnen of in de tuin, dan is dit een top speaker. Het is niet voor niks al een aantal jaar één van de populairste bluetooth speakers van JBL.

Met de JBL Charge 4 is er inmiddels ook een opvolger van de JBL Charge 3.

JBL Charge kopen