Heos homecinema

Heos HomeCinema bestaat uit een soundbar en draadloze subwoofer. De soundbar zorgt voor een virtual surround effect, het geluid wordt in verschillende richtingen naar je oren gestuurd. De draadloze subwoofer, die je overal in de kamer kunt neerzetten, zorgt voor een krachtige bass. Naast TV-geluid is het ook mogelijk om muziek te streamen via de Heos app. Ook is het mogelijk om via de app andere Heos speakers te koppelen voor het synchroon afspelen van muziek. Nadeel van Heos HomeCinema is dat het niet mogelijk is om de Heos speakers als achterspeakers te gebruiken voor een 5.1 surround opstelling, wel is het mogelijk om het tv-geluid naar de speakers te streamen. De speakers in de soundbar staan zo opgesteld dat ze zorgen voor een 2.1 virtual surround, waardoor er alsnog een diepte wordt ervaren in het geluid.

De Heos HomeCinema is vernieuwd en nu in een HS2 versie verkrijgbaar. Ook deze versie kan enkel 2.1 virtual surround weergeven, maar is op tal van punten verbetert.

Toch behoefte aan 5.1 surround? Dan is de Heos Bar een betere keuze, lees voor goed advies het blog Heos Bar of Heos HomeCinema?

Heos homecinemaKenmerken Denon HEOS HomeCinema

 • Efficiënte digitale vijfkanaalsversterking van klasse D
 • Krachtige DSP-audioverwerking met meerkanaals Virtual-Surroundsound
 • De draadloze subwoofer kan op een plek naar keuze geplaatst worden in de kamer
 • De Heos soundbar is voorzien van dezelfde processor als de eersteklas AV-receivers van Denon, 400 MHZ 32-Bit floating point engine
 • De virtual surround zorgt voor een overweldigende surroundbeleving
 • De Heos subwoofer is voorzien van DSP-technologie voor een optimale geluidsynchronisatie tussen de Heos soundbar en subwoofer
 • Heos homecinema is voorzien van een dialoogverbeteraar, waardoor dialogen nog beter zijn te verstaan
 • Met de nachtmodus is het mogelijk om toch van hoogwaardig geluid te genieten, zonder de buren of medebewoners wakker te houden
 • De soundbar is onder meer via HDMI aan te sluiten op uw tv
 • De soundbar is voorzien van coxiale en optische digitale ingangen en aux-in voor een analoge stereo-ingang
 • Ook heeft de Heos soundbar een usb-ingang, zodat u muziek kunt afspelen vanaf een usb-stick of harde schijf
 • De soundbar is in staat om het signaal van uw TV-afstandsbediening door te geven, zodat u de Heos soundbar ook voor de TV kunt plaatsen

Heos HomeCinema of Heos Bar & Heos Sub?

Naast Heos HomeCinema, bestaande uit een draadloze Soundbar en subwoofer, heb je ook nog de keuze uit de Heos Bar en Heos Sub. Dit is een andere Soundbar en Sub dan je in de Heos HomeCinema set koopt. Je merkt dit ook wel aan de prijs, want de Heos Bar heeft een adviesprijs van 999,- euro, de Heos Subwoofer heeft een adviesprijs van 699,- euro.

Maar wat is nou precies het verschil tussen de Heos Homecinema set en de losse Heos Bar en Heos Subwoofer:

 • De Heos HomeCinema bundel kan enkel 2.1 surround weergeven. Het is dus niet mogelijk om Heos speakers te gebruiken als achterspeakers voor een 5.1 surround weergave.
 • De Heos Bar is uitgerust met een 3.0 setup. Ingebouwd zijn een linker, rechter en centrale speaker met virtuele surround mogelijkheid. Met de Subwoofer bouw je dit uit tot een 3.1 Surround systeem en met twee draadloze Heos speakers creëer je een hoogwaardig 5.1 surround systeem.
 • Heos Bar: Zes kanaals hoog efficiënte klasse D digitale versterking levert onberispelijk geluid, breed dyamisch bereik en lage vervorming. Ondersteunt de meest populaire surround sound formaten inclusief high resolution lossless versies van Dolby en DTS. Voorzien van 4 X HDMI Inputs en HDMI Output. Ondersteunt 4K Ultra HD met Audio Retrun Channel (ARC).
 • Heos HomeCinema soundbar: Vier hoog efficiënte kanalen en de Cool-Running digitale klasse D-versterking leveren een kraakhelder geluid, een breed dynamisch bereik en lage vervorming. Ondersteunt de meest gangbare surround sound indelingen, inclusief high resolution lossless versies van Dolby en DTS. 1 HDMI-ingang en 1 HDMI-uitgang, ondersteunt 4K Ultra HD met Audio Return Channel (ARC).

Heos HomeCinema review

De soundbar krijgt van FWD Magazine 4,5 van de vijf sterren in de review. Goede punten volgens FWD Magazine zijn:

+ De prijs/kwaliteit verhouding
+ HDMI aansluitingen
+ Mogelijkheid om de subwoofer overal in de kamer te plaatsen
+ Streamen via de HEOS APP
+ Evenwichtige weergave van dialoog en actie

Heos Home Cinema kopen

Heos is opgevolgd door de Denon Home serie, met verschillende soundbars & subwoofers: