Google Chromecast Audio

Google Chromecast Audio maakt van elke speaker een draadloze wifi speaker. Je sluit het apparaat rechtstreeks aan op de aux-ingang van je speaker of versterker. Vervolgens kan je via een app op je smartphone of via je laptop muziek streamen. Je kan bijvoorbeeld Spotify streamen via Google Chromecast Audio. De audio wordt via de Google Chromecast Audio doorgegeven in een hoge resolutie. Tijd dus voor een review van de Google Chromecast Audio.

Google Chromecast Audio reviewMaak je speakers slim

Oude speakers zijn vaak nog geen smart systemen. Maar als het geluid nog steeds goed klinkt wil je ze eigenlijk niet vervangen. Door de Google Chromecast Audio aan te sluiten op je versterker of speakerset kan je bestaande speakers slim maken. Er zijn verschillende apps die je via de Chromecast kan koppelen. Je kan muziek via apps als Spotify, Tune In en Soundcloud streamen naar je speaker met de Chromecast. Het is ook mogelijk om je favoriete films of series via de speakers te laten klinken. Bijvoorbeeld als je een film op je tablet kijkt en je het geluid via de speakers wilt horen. Met de speciale app maak je elke versterker en speakerset slim.

Multiroom audio

Google Chromecast Audio review

Je kan een Google Chromecast Audio in verschillende ruimtes hangen. Elk apparaat staat apart weergeven in de app. Je kan er bijvoorbeeld voor kiezen om op de slaapkamer naar lounge muziek te luisteren. Terwijl je beneden op de bank luistert naar de laatste top 40 hits. Met slechts één apparaat bepaal je in elke ruimte welke muziek je luistert. Wil je graag in alle ruimtes dezelfde muziek luisteren? Via Multi-Room kan je een groep maken met alle Chromecast Audio apparaten. In de app kan je met multi-room in elke ruimte dezelfde muziek draaien.

Zonder onderbrekingen naar je favoriete muziek luisteren

Je kan voor de Google Chromecast Audio je smartphone als afstandsbediening gebruiken. Eén van de nadelen van streamen via je smartphone via bluetooth is dat de batterij van je telefoon sneller leeg gaat. Dit is bij de Google Chromecast Audio niet het geval. Je gebruikt de smartphone app puur als afstandsbediening. Je kan daarnaast nog gewoon gebruik blijven maken van je telefoon zonder onderbrekingen. Je kan zelfs bellen zonder dat je het gesprek ineens via de speakers krijgt te horen, zoals bij bluetooth wel het geval is. Ook als je smartphone buiten het bereik van de WIFI raakt zal de Chromecast nog doorgaan met het afspelen van de muziek.

Laat je vrienden of familie een liedje kiezen

Vrienden of familieleden willen misschien graag tijdens een bezoek naar hun eigen favoriete muziek luisteren. Dit kunnen ze gewoon via hun eigen smartphone regelen. Hiervoor hoeven ze geen extra instellingen in te voeren of het apparaat te koppelen. Met één tik kunnen ze direct hun eigen speellijst doorgeven en hun favoriete muziek draaien.

Technische specificaties

De Google Chromecast Audio streamt jouw muziek via een wifi verbinding. Vervolgens kan het geluid in een hoge kwaliteit naar de speakers gestuurd worden. De audio wordt verwerkt op basis 24-bits/96 KHz. Het enige wat je hiervoor hoeft te doen is een 3,5 mm kabel aansluiten of je versterker of speakerset. Dit kabeltje wordt standaard in de doos bijgeleverd. Eventueel kan je ook een Micro-USB gebruiken als je versterker dit ondersteund. Vervolgens kan je met één tik op de knop de Google Chromecast Audio besturen via: Android, iOS, Mac en Windows.

Partner Apps

Misschien één van de nadelen van de Google Chromecast Audio is dat het apparaatje alleen werkt met partner apps. Je kan dus alleen muziek luisteren via de apps die samenwerken met het apparaat. Eén van de voordelen is dat de lijst met partner apps ontzettend lang is. De kans is dus groot dat jouw favoriete apps er gewoon tussen staan. De meest populaire streamingdiensten werken met Google Chromecast.

Voor- en nadelen van de Google Chromecast Audio

Eén van de grootste voordelen is de prijs. Voor weinig geld kan je je oude versterker en speakers draadloos maken en je favoriete muziek streamen. Een ander voordeel is dat je vanaf nu per ruimte je muziek kan instellen en zonder onderbrekingen je smartphone kan gebruiken. Eén van de nadelen is dat je afhankelijk bent van de apps waar Google Chromecast Audio mee samenwerkt. Je kan bijvoorbeeld geen muziek streamen via itunes, maar wel via Google Play, Spotify en Deezer. Genoeg mogelijkheden dus om je favoriete muziek te streamen via de Chromecast Audio.

Google Chromecast Audio kopen

De Chromecast Audio is te koop bij Bol.com